Osman har bytt namn

på sitt förra konto ’anonymousenojk’. Han blev funnen tidigare av reddit och jag har skrivit om honom i tre bloggar förutom den här.
Nu heter han Abu Hamza     @AbuHamzaaaa
Varför kan man undra? -Jo jag misstänker han har stannat hemma i Sverige sen han reste åter för en tid sen…!? Några spår säger dock han kan vara åter…nu  i Raqqa.
Han vill inte bli spårad?
Han vet att om Sverige beslutar sej om att alla som åkt ner till krigets Syrien , oavsett vad de ertappats med kan få fängelse för det. Om inte fängelse så finns risken med indraget underhåll ,indraget medborgarskap (om man har två)…Ja något gör han osäker.

På sätt och vis är det ett mikroskopiskt  snäpp sundare än de  som helt öppet fortsätter supporta IS både med ideologin och med konkret deltagande om så vara att man reser ner till de ’khalifat’ dom lyckats upprätta i vissa städer eller nätsupporta trots man officiellt säger sej vara för demokrati och sekularism …Ja ni vet hur det är med tillåtelse för lögn..detta har ett namn.
Ett riktigt Khalifat är det ännu  inte -IS-och dessa mördarmaskiner kommer få mer och mer motstånd och mindre med stöd framgent. Men inte just nu, för det finns fortfarande alltför många som går på idén de har och dessa förstår inte att de är kanonmat för dem som styr upp allt.
Osmans osäkerhet eller vilja till att dölja sej bättre  är, som jag ser det, ändå en aktion av att ha insikter om att det han gör och står för inte stämmer med det liv han kan ha i Sverige.
Han vill äta kakan och ha den kvar tills något händer till hans fördel.Det är egoism de luxe.
Det är framförallt skamfullt och borde vara det enligt koranen med som jag förstått texten.
Osman är ingen riktig muslim,lika lite som de som är med i Islamska förbundets alla avknoppningar,de är förledda av islamister om så dom heter Waberi, Mustafa ,Issa. Borchali  ,Karraki ,Musa ,Benauda Kaplan,,, ja listan är lång på de mest publika skojarna.
Deras medlöpare har inget annat att leva på än marknaden som finns kring islamismen…det i sej är ett hyckleri till dess like.Det är landsförräderi och det är omoraliskt och ohederligt. Dessa borde fråntas medborgarskapet är min personliga åsikt. Gardell ,Dror ,Sossarnas ’ tro  och solidaritet ’med flera .
Förräderi light är Gudrun ,Sahlin och de anhangen,men till deras försvar kan man peka på girigheten och maktbegäret i kombination med hybris.
//

Just nu flödar det av bilder och videoklipp som är alltifrån vidriga till förhärligande för dem som ser ’maktövertag’ som något legitimt om man gör det i Allahs namn.

Mängden av avskyvärda klipp har en baksida och den vet vi alla om…
1.Den får sinnen förhärdade
2.Den skapar en fientlighet mot alla muslimer, från vissa håll.
3.Den underlättar inte för de moderata muslimerna att ta ställning mot extremism
-Varför det sista?
Jo för att ju mer praktiserande en muslim är så är dessa även utsatt för påverkan från imamer och vänner -här i landet – som har en luddigare gräns mellan våra världsbilder.
Att ha dessa som grannar underlättar inte för dem som vill ta avstånd publikt. De är satta i en gisslansituation i vissa av förorterna.
4.Politiseringen av religionen gör att de ställningstaganden normalt folk kan göra utifrån krigen som krig om land ,naturresurser,ledning och människors rätt att få bo i sina hem…
De aspekterna kvävs av sekterismen och av inneboende konflikter som finns inom islam.
Listan kan göras längre.
Men helhetsbilden blir ändå, för mej, att det blir kontraproduktivt i längden om inte konkreta goda förslag och goda initiativ får mer plats.
HÄR ETT SÅNT INITIATIV

//

Terroristerna ,som nu fler och fler i Sverige  börjat förstå finns även här…
De mest extrema av dem som lever med sin världsbild kommer se allt som motarbetas vara just ett bevis på deras grundläggande antagande om att ’väst vill förgöra islam och ha bort muslimerna’…
Till deras hjälp finns de som anklagar folket för islamofobi och dessa fattar inte vidden av vad de gör.
Att ständigt och jämt dra det mantra som alla kan rabbla ..men att ändå dra det i alla diskussioner gör att folk blir oerhört less. Framförallt så dödar dom varje normal muslims rätt till att ta steget och kritisera islamism…Dessa propagandister hittar vi i media och i en hel del falanger förutom den tydligaste i kommunist/vänster grupper och partier tillhörande.
.
Det är bara att beklaga men det går inget göra åt så länge dessa vägrar släppa greppet om sin världsbild som inte längre passar in i ett Sverige av 2014,inte heller av världen 2014…
-Varför ?
-Jo för att okunskapen finns i alla politiska partier och den mesta av media…
-Hur gick det till?
-Titta på vårt utbildningsväsen.
-Vad vill jag med denna blogg ?
: Dela mer om positiva företeelser.Jag ska själv försöka mej på det.
//
bm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.