«

Mediekrig

En intressant tråd jag själv inte läst från start…hoppar bara in när något jag själv funderat över även debatteras där….Ja, intressant som sagt..

’Början på ett mediakrig heter den..med start januari 2011
https://www.flashback.org/t1423112

/
Jag personligen skulle tycka det var bra om vi under nästa mandatperiod diskuterade begreppen lite bättre…Det verkar som folk inte menar samma sak när dom nätkrigar… På ett bisarrt sätt så stämplas människor för att INTE gilla olika kulturer och för att INTE gilla olika bakgrund utifrån det etniska ?….
Det är besynnerligt de får fortsätta med såna lögner …..
/
Kanske ord som ’multitkulturalism’ behöver en bättre synonym…som kan användas av människor som i slutändan kommer enas om att de faktiskt gillar musik från världens alla hörn…maträtter från världen alla hörn…konst, dans ,sång ,författande ,,ja allt som vi människor gör utifrån inspiration av ..just,, människor från världens alla hörn inräknat egen svensk bakgrund !? Vi har många skatter att dela och gräva ur och förädla….vissa behöver bara förvaltas så de inte raderas ut helt.
//
tillbaka till tanken om ’multi’ sett som enbart av godo utan minsta rätt att synas i sömmarna…

Det är inte samma sak som att enklaver som stänger in sej och motarbetar majoritetssamhällets ståndpunkter om rättigheter – som de FN stadgat…eller isolerar sej utifrån grunder om ett vi och dom som inte får brytas på grund av att man då utlöser vrede från en högre makt som uttryckt sej i en grön bok…
//
Att detta måste ’gillas’ och sedan i värsta falla antas av parlamentet genom infiltrerade partier..är förkastligt!!
//
Det är inte samma sak som att särrättigheter ska gå före de svagare som drabbas av just dessa ’särrättigheter’ som vissa minoriteter kräver…
Det är INTE samma saker vi diskuterar anser jag…
/
Språket däremot…där har jag ett tredje alternativ …på grund av egen erfarenhet…
Jag är fullständigt övertygad om att språket du först lär dej…mammaspråket…det bör du få ha -som liten-så länge som du behöver det psykologiskt och känslomässigt..
När skolan sen börjar kommer du även kunna bli bättre på det andra språket.
Under livets gång så vinner det språket du behöver mest..men du kommer behöva stöd i bägge under faser där ord fattas. Barn klarar fyra (4) språk med lätthet.
Vuxna däremot klara inte språk lika lätt…
Grovdraget…
Så självklart blir det problem om en minoritet aldrig klarar att lära sej majoritetens språk…De missar viktig information…
Dock noterar jag att i många länder i öst så kan äldre flera språk och dialekter…
Kan det vara för att de behöver kunskapen för att kunna försörja sej ?
//
jag stannar här…dax för lunch !

Dagens surprise var att inse att facebook inte tar länkar till flashback…
’not safe’…!?

Comments are closed.