»

Graphene

heter det senste temat jag testar här.
Nog är det förargligt  att det ska vara så svårt att bestämma sej för ett !!
Den  sidan har fel färger och jag ska försöka få till det senare..men  i övrigt så tror  jag den har mest funktioner man kan fortsätta bygga med. Layout och användarvänlighet går tyvärr först i det här stadiet av hur skapa hemsida….
Man kan vidga på bredden , och man kan flytta om en massa boxar hit och dit.
Men jag tror det får stanna nu ett tag för innehållet är viktigt även det så jag skriver lite här och nu.
För ;
Självklart så kommer ingen att klicka vidare om det blir för många sidor som inte fungerar!:
Har nu hittat ett galleri jag ska testa ladda ner och den har så många varianter på hur man kan visa bilder. Phoca  heter det

.
I den finns även en kategori för facebookbilder, ja jag tror jag får ge mej där och ta in den med  trots att jag är evinnerligt less på just fb…!!
Har diskuterat detta ämne flera gånger nu…och inser att sociala medier är som en stor stor flod där allt rör sej i cirkel. fb är störst men inte helt ensam
Alla som är ’i floden’    ..delar material uppströms och nedströms ,.Delningen i sej är ibland som en produktion men för det mesta inte , en konsumtion och en distraktion tror jag minst 80 %  utgör.
.
Nya tankar och den reella verkligheten händer juh utanför internet. Internet är nog som en spegel mest, en självspegel .
Problemet och vitsen är ju att folk ska kunna gå emellan dessa verkligheter och göra nytta oavsett med vad för verktyg.  ( göra nytta tror jag förresten inte alla har för avsikt , de flesta vill ha underhållning och många surfar för att dämpa egen ångest ?) .
Bildligt talat.

Vi som har bloggar och hemsidor får se det som att vårt mateial kan kastas in i floden eller plockas upp ifrån floden av nån för det är  där dom flesta är.
Även media och i praktiken alla som vet att den digitala informationen nu finns för att stanna,
behöver tänka på det och anpassa vad dom håller på med.
.
Politiken är väl det området där sociala medier kunde göra mest nytta men det är nog svårt.
Vi har ingen plikt att sätta oss in i frågor och ingen kunskap i att syna undersökningar och statistik.
Sakkunskaper och riktiga utredningar saknas men folk tycker ändå dom kan ha åsikter som inte har korrekta fakta som stödjer dem.
De fakta som finns lyfts inte fram när och där  det borde, kanske för att det är besvärande siffror ?
Allt handlar ju om hur man sammanställer statistiken!!
.

Inför valet 2014 är det nog bra att inte underskatta väljare och väljares eget tänk och förmåga att komma till konklusioner,dock  .

birgitta -som-bekymrar-sej-om-framtien.

 

Comments are closed.