Förhandlingar pågår och nätet kokar

En vettig summering om makt och maktövertagande i Syrien :   text kopierad från flashbacktråden

Jag tror knappast att rebellerna skulle bli lyckligare om Bashar al-Assad ersattes av sin bror Maher al-Assad. Eller av någon annan alawit. 

Frågan gäller inte Assad utan det alawitiska styret. När rebellerna säger att Assad måste bort menar de att alawiterna måste släppa ifrån sig makten. Det kommer alawiterna aldrig att göra så länge det finns minsta risk att de skulle slaktas till sista man, kvinna och barn av hämndlystna islamister.

Om man vill komma någonstans i förhandlingarna måste USA och rebellerna släppa personfixeringen vid Assad och i stället fokusera på hur man garanterar att en regering som domineras av någon annan grupp än alawiterna inte sätter igång och slaktar alawiter.”

Helt riktigt , morden och mördandet kommer fortsätta och den mest uppenbara delen av etnisk rensning finns häri !!  Förutom kurderna , de far alltid illa. ( I styret finns såklart sunnimuslimer  med ,så även i militären)
De kristna har flytt inte bara Nordafrika utan även Mellanöstern , Sverige borde haft ett bättre fokus på bara dessa sen länge . Resten av biståndet kunde gjort mycken nytta i flyktinglägren utanför Syrien …

Men vi slösar som om vi vore oljekungar , de svagaste far illa och alla bråkar.Sverige går sönder av detta !

åter till ämnet :

Jag hoppas konferensen blir utökad till de som är värdiga att delta !

KPs grupp på  facebook, fortfarande bäst framförallt eftersom media inte fattat läget.
Jag personligen blir upprörd över hur DN skriver att r e g i m e n bombat Maaloula, en av de djävligaste lögner hitintills! Fy fan så elakt  med tanke på de Syrier i Sverige som vet sanningen.Varför gör dom på detta viset ??
Yarmouk har varit under oppositionens belägring länge,det har framkommit i världens media,bilder av svältande kommer därifrån…men omigen…regimen får skulden…
Postar KP artikel igen, ja ni tror jag är kommunist nu  ,nej,men när det gäller Syrien har de det den bästa rapporteringen.Man måste dubbelkolla med andra media och väga ihop allt.
//
Världsläget då ? Vem kan säga nåt ?
Kort summering om 2013 av en ung ryss ’Sovjet Bear ’  😎
Jag inflikar den för att all politik hänger ihop framförallt nu när det handlar om Syrien.
Under tiden som konferensen pågår så pågår det strider på marken.
Här något som oxå händer av och till :  Soldater som ger upp och återgår till regimen.
/
/
Jag har ej skött bloggen sen i höstas och istället hållit koll via olika media förutom ett fåtal jag pratat med .
Allt rör på sej men det går sakta för freden.
Det som fortfarande gäller är att få fram hur religionen påverkar krigen den här gången. Det är mycket tydligare sen Afghnistan då allt började. Det är där grunden lagts till de senaste terroraktiviteterna.
Om USA nu tar lärdomen en gång för alla kanske vi kan slippa ta stöten mer , för USA tillsammans med Saudi är de största bovarna. Wahhabismen som kunnat sprida sej med petrodollarn slår tillbaka mot de som handlar olja av öst. Om väst  ej handlat olja skulle vi kanske haft en otydligare påverkan och inblandning i och av ’den andra civilisationen’ …. Kommer vi nånsin kunna backa ur ?
Det vore det allra bästa. Öst måste komma ikapp och gärna på  egna ben.

Sådärja , nu har jag summerat lite och länkat så gott jag kunnat.
Mina tanketrådar och postningar finns på facebook, där kommer jag backa ur en del för datorn och jag själv behöver underhåll.
😉   bm

Comments are closed.