»

att förändras

Den andra Abu ( svensk jihadi  i Syrien)  skrev tidigare om att han för tre år sen inte tänkt nämnvärt över shia vs sunni. Han var muslim och det räckte. Men sen han hade  läst på om shi-ism så tog han  avstånd.
Jag kan nu undra vilken information han gick efter, vem som ’tipsade ’ honom och vem/vilka som drog in honom till  sunni-wahhabismen?
….?
För vad tiden lider blir han ännu radikalare och tar steget fullt ut och reser till Syrien .
(jfr senaste programmet /     UG om  ’Bilal’ )

Väl där går Abu med i Jabat Al-Nusra front.
Vid årsskiftet 13-14 eskalerar de inbördes stridigheterna och ISIS börjar alltså ha ihjäl nusrabröder. Att avrätta meddels halshuggning är för dem inget extremt och de svenskar som finns därnere lär ha sett en hel del…
En del åker hem, en del stannar kvar ,en del möter döden -inte av regimens styrkor utan ISIS-  och..
som vi förstått via media och dem själva så ansluter nu sej flera av nusra till ISIS.
Han reflekterar såna här saker ibland och det är på twitter man kan hitta dom. Förut skrev ’bröderna’ mer på facebook.
Han hör till de svenskar som är väldigt aktiva på nätet. Jag ser en skillnad i ’omvärlds-analys’ och bredden på det han delar och reflekterar över. Notera att på islamistiska hemsidor finns även dessa forum där jihadister resonerar.
Många jihadister har inte den förmågan – som abu-utan delar mer plumpa karikatyrer av andra och även sej själva -indirekt-eftersom de inte kan uttrycka sej lika bra på engelska och arabiska .
Jag tror de som styr vilka som ska ’offra sej’ inte väljer ut propagandister som Abu i första hand .
Han hör nog till dem som kommer ’bevaras’ levande så länge det går.
Undrar hur det gick med Abu 1 ? Hans facebook konto har bara haft ’recent activity’ 16e maj med nya vänner.
En av dessa nya är ’osman’. Hans konto- nyöppnat i januari-bytte profilbild samtidigt med byte av profilbild på twitterkontot.  Jag tror det är för hans säkerhets skull han inte vill ha en profil  på twitter där nån kan känna igen honom på en gata i Turkiet? Det är å andra sidan sällan de har riktiga bilder på sej själva, oftast är det nån martyrerad som får bli bilden ..eller nån förebild som gjort bra ifrån sej. Abu Waleed är en sån och det är riktigt illa tycker jag för dem som vet vad han har gjort ( googla three truckdrivers).

IDAG 26E MAJ SKÄMTAR SVENSKA JIHADISTER OM DESSA MORD !
 (  kolla retweetarna abu hamza och truthsmaster bland andra terrorister )  är abu Qa´qqa oxå svensk?
här får dock truthsmaster på tal men denne svenske abu är inte mottaglig..  ( se konversation may 26)

Abu Yaqeen är även han inaktiv nu , han hade Arefs  foto på sin fb-huvudbild förut, av 8 gilla är 2 borta nu, undrar vilka konton det var?   AKS -74U heter hans vapen. Jag känner igen klockan han bär från en avrättningsbild. Men det finns flera likadana, det behöver inte vara just han som höll kniven.
Abu är/var i Raqqa och lever han så lär han synas med sitt vapen om man tittar närmre på bilder därifrån.
Fem tusen dollar för ett vapen , undrar vart han fått pengarna ifrån eller hör det till dealen, de som blir med får ju vapenträning och en grundutrustning?

Kriget kostar underhåll. Mat ,ammunition är nog prio ett. Inte undra på att de slåss om slantarna de får från de som stödjer detta krig. För ett halvt år sen fanns mycket kommunikation ( och artiklar) om just detta.
En del fraktioner plundrade civilbefolkningen ganska hårt, inte undra på att de är hatade.
Vad jag blev förvånad var berättelser från det palestinska flyktinglägret Yarmouk…inte trodde jag al nusra skulle håll på med att jävlas med palestinska flyktingar!?  Jag har länkat om detta förut.

/förändring här är alltså ökad tolerans från att vara ’broder i tron ’ till att godkänna avrättningar av bröder i -realiteten/

’Palestina-konflikten’ ska ni förstå är inte på det viset ni tror.
Mycket av propagandan vänds och vrids för att passa vad man just för stunden vill ha fram.
Kom ihåg att flyktingar från Gaza är även de utsatta för extremisterna, läs på.
Bilden som vänstern vill förmedla är att det bara är den store fi  ( Usa/Israel som är djävulen, de vill gärna hoppa över Hamas och man kan undra varför. Gissningsvis så handlar det om pengar och om att det tar för ont att släppa det man slagits för/mot hela sitt liv. Ship-to- Gaza är en västerländskt påhittad  konfliktskapande barkbåt.
De behöver den politiskt och inte till annat och tyvärr, dessa aktivister är egoister och skiter fullständigt i folken de säger sej bry sej om.
De borde åka ner personligen och resa runt i hela området. De borde  ta sej till Yarmouk framförallt.
(Jag har bara varit i Israel före Hamas bildades men träffat folk ur alla ’läger’).
I mitt lilla  forskande nu,och läsande av artiklar och reportage, texter av intervjuer med folk ..så framkommer även bilden av ’palestinier’ som flera flera perspektiv som alls inte passar in i bilden ’vi ’ska ha enligt Gardell med anhang.
Inte undra på att de undviker vissa som framträder på scen  och berättar från verkligheten !
(inte bara ’Son of Hamas’ ,det finns många fler)
Precis som hela MMRK exempelvis , så klarar dessa förnekare inte av av en bredare bild som är mer sanningsenlig ,de klarar inte inte av sanningar berättade av civila från verkligheten .
Precis som självutnämda  ’muslimska företrädare’ som är ganska öppna med att visa sitt gillande av MB …så blir de ändå irriterade av att behöva bemöta detta när de avslöjats av större media. Varför inte stå för sina åsikter? Det gör ju jihadisterna på marken ! Vad är skillnaden?
– Jo dessa grabbar på marken  är kanonmat och de räknas inte leva i framtiden så de som tänker fortsätta ’kampen’ behöver nya soldater hela tiden , därför behöver dom dölja sina ’verktyg’ när det passar.
Precis som ormar så slingrar dom sej hela tiden för att ingen ska kunna greppa dom.

/
Ett annat perspektiv här :
I krig så är det alltid kvinnorna och barnen som är de största förlorarna. Ja ,jag vet männen är flest i de antal som faller, de som dödas och de som dödar, likafullt så är det de svagaste som förlorar kvinnor och barn.
I flyktinglägren i och utanför Syrien flockas nu de föräldralösa  , kvinnor utan familj, kvinnor med barn utan män som beskyddar dem  ,,, människor i nöd .Människor som får det nödtorftigaste av mat  och på en del platser även beskydd.  De läger där organisationer fungerar kan de även ha skolgång men som jag förstår är det under all kritik i överlag.  Vartefter regimen lyckats slänga ut takfiris så finns chans till att resa hem men inte för de som mist sina hus, de behöver stanna tills de har nånstans att ta vägen.
Vårt bistånd skulle inte räcka långt om vi tog allt vi hade och bara satsade på flyktinglägrena.
Men det skulle gjort stor  skillnad om vi fokuserat på några av dem ändå!!!
Pengarna räcker inte till att göra både och.
De som har råd flyr (hit) men de som inget har måste stanna.
Har man råd fly hit borde man ha råd att välja alternativ. Jag gissar folk tar hand om sej själva och sitt i såna här lägen och att hjälpas åt finns inte på den kartan. Familjer håller ihop ,klaner håller ihop och de starkaste vinner platsen i brödköerna.

Om Sverige hade förstått kriget och förstått omfattningen hade man kunnat styra upp detta mycket bättre.
Alla konflikter nu på hemmaplan vittnar ju om det. Det är ju helt galet att VI ska bråka om ’främlingsfientlighet’ och de som gapar slipper definiera sina begrepp !!!  🙁
Jag blir så förbannad vid tanken  när jag dessutom vet vilka miljoner Sverige sänt till en sida som inte representeras av folkets vilja i Syrien  och folkets bästa där ,en ’opposition’ som inte  klarar av förhandlingar ens !!!
Är svenska antidemokrater  så jävla korkade så dom tror folk i landet vårt inte bryr sej om andra folk i nöd !?
Godhetsapostlarna vet innerst inne vilka som är de svagaste  i kriget men de måste titta bort och stänga öronen för de kan inte förmå sej tycka lika som SD i den här frågan. Man offrar mycket  bara för att utåt ’ förhålla sej på det politiskt korrekta sättet. Fan ta alla korkade för civila offer kommer ju berätta vartefter de får sin röst hörd, berätta om hur det är och hur det varit. Läs valfri rapport från lägrena.
Så alla som vänt demokratin ryggen på sistone kommer få skämmas , gör det, jag skiter i er !
Låt tusen tistlar bli era huvudkuddar.
Låt larmen som går på få larma oavstängda.
Låt det brinna när konflikerna rasar i våra förorter igen.
Låt det brinna jag bryr mej ej längre.
Låt det brinna och fyll på med nytt folk som hamnar utanför precis som  andra som hamnar utanför.
Ingen vill stå med en mugg i hand utanför ICA.

Huvudsaken ni kan gå omkring och säga ni är goda och alla andra är onda, och detta gör ni med latte i hand.
Detta gör ni med löningen och hyran sammanlänkade. Detta gör ni när ni kan handla mat utan att titta på prisetiketten.  Detta gör ni utan att känna en endaste Syrier eller ha träffat folk som vet om verkligheten.
Lögnare ! Diktare ! Fegisar ! Skitfolk är vad ni är !
Utan krig i världen skulle ni ändå hitta nån att trampa ner på,det är vad jag tror för ni har samma människosyn som de islamister som mördar, ni tar er samma rätt att säga vilka som är rena och vilka som är orena.
Jag ser ingen skillnad !!!! 🙁

bm <-tänker både  snabbt och långsamt

DET Ä KRIGEN VI SKA PROTESTERA EMOT SÅ MÄNNISKOR SLIPPER FLY ÖVERHUVUDTAGET
DET ÄR GEOPOLITK VI KAN PÅVERKA OCH ASYLANTER KOMMER VI ALLTID TA EMOT.
ETT STARKT LAND MED VÄLFÄRD KAN DELA MED SEJ ,DETTA KAN INTE DESS MÄNNISKOR SOM INGET HAR. MEDBORGARE UTANFÖR SYSTEMET ÄR ÄVEN DE FLYKTINGAR – I sitt HEMLAND.
VEM ÄR DU ATT FÖRVÄGRA DENNE  EN PLATS ?

Comments are closed.